Sport

Tigers boeken bescheiden winst op Lions

Na het thuisverlies tegen de Zoetermeer Panters en minder gunstige resultaten in januari dan voor de jaarwisseling, zijn de Tigers door Nijmegen van de eerste plek verstoten. Vraag zaterdag was in hoeverre de huidige twee in de competitie het tij in Dordrecht kon keren.

Ondanks het verschil in positie, Dordrecht staat achtste op de lijst, is Amsterdam geen heer en meester op het ijs in Optisport. De eerste periode van een tamelijk matte wedstrijd is al over de helft als Alberts Kirsons de assists van Alexander Karol en Samu Poutanen verzilvert, 0-1. Al vormen ze een bekend trio dit seizoen, ze zijn niet betrokken bij de overige Amsterdamse punten van deze avond. Billy Grapperhaus komt aan zet na passes van Michael Mackie Kwist en Jake White en zet de gastploeg op 0-2. Twee minuten voor rust verschijnen ook de Lions op het bord, 1-2.

Terug in de wedstrijd wil het nog steeds niet vlotten voor de Tigers en komen de Lions in de 25e minuut op gelijke stand. Met hulp van Jake White reageert Billy Grapperhaus met zijn tweede punt van de avond, waardoor Amsterdam naar 2-3 stijgt. De hattrick die hij in de laatste minuten na een voorzet van Jake White haalt, verruimt de voorsprong naar 2-4. Na de tweede onderbreking halen de Tigers geen punten meer. Dordrecht weet nog een punt dichterbij te komen, trekt zo met 3-4 net aan het kortste eind.

Met nog twee wedstrijden te gaan, nadert de ontknoping van het seizoen. Waarschijnlijk eindigt Amsterdam als tweede in de competitie, in de play-offs liggen alle opties nog open. De huidige ontwikkelingen kritisch tegen het licht houden en daartegen ageren is urgent.