Nieuws

Theaterweek ‘Ik ben Stout!’

Theaterweek met workshops geïnspireerd op gedichten, liedjes en verhalen van Annie M.G. Schmidt – Van 4 tot en met 6 mei kunnen kinderen kennis maken met het legendarische werk van Annie MG Schmidt. In het kleinste theater van IJburg organiseren Jeugdtheaterschool Theatraal IJburg en Theater Vrijburcht de Annie MG Schmidt-week: Ik ben Stout.

Dikkertje Dap, Jip en Janneke, Floddertje… De verhalen van Annie M.G. Schmidt zijn al jaren een begrip voor velen. Om iedereen kennis te laten maken met Annie, en om haar erfgoed door te geven aan de volgende generatie kunnen alle kinderen tussen de 2 en 12 jaar theaterworkshops volgen rondom het werk van Annie. De kinderen krijgen theaterles van professionele en gedreven theaterdocenten en theatermakers van jeugdtheaterschool TIJ.

Voor de peuters ligt de nadruk op meespeeltheater, samen met de docent en een van hun ouders. Bij de kleuters wordt er gewerkt aan de combinatie taal en beweging. Kinderen van 6 tot 8 gaan zelf scènes maken met de personages van Annie, en kinderen van 8 tot 10 maken zelf verhalen. Met de kinderen van 10 tot 12 jaar gaan we ons richten op dichten: aan de slag met de poëzie van Annie.

De Annie MG Schmidt-week wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.