Nieuws

Theaterfestival Spektakel op IJburg in Diemerpark

Als altijd aan het eind van de zomer – het is de negende editie – vindt op zondag 25 augustus Spektakel op IJburg plaats op het strandje in het Diemerpark. Dit theaterfestival voor het hele gezin biedt een verzameling voorstellingen, activiteiten en lekker eten en drinken.

Het festival vindt plaats mede dankzij bijdragen van verschillende fondsen en sponsors, en door adoptie van acts en tenten door particulieren en kleine ondernemers. Organisator Thea Pruim is daar erg dankbaar voor. “Het is elk jaar weer spannend, dus we zijn ontzettend blij dat zoveel mensen ons theaterfestival een warm hart toedragen. Het festival wordt op deze manier nóg meer van iedereen!”

Er zijn dit jaar verschillende voorstellingen te zien. Op het hoofdpodium staat René Groothof. Verspreid over het terrein zie je tien jeugdtheatervoorstellingen die speciaal voor Spektakel geselecteerd en gemaakt werden. Zoals de voorstelling Gigagroot, over hoe het is om groot te worden, en de voorstelling Samen een brug, gebaseerd op de muziek van Simon en Garfunkel. De programmering is voor iedereen tussen 2 en 12 jaar. Voor jongeren is er een open podium en voor volwassenen is er een muziekprogrammering met onder meer de IJburgse mannenband Imposters.

De entree kost €3, daarna zijn alle voorstellingen en workshops gratis te bezoeken. Op het terrein is café-restaurant N.A.P. aanwezig met een bar en biofriet, en verder zijn er snacks, poffertjes, ijs en tosti’s te verkrijgen.

Spektakel op IJburg, zondag 25 augustus, 12.00–18.00 uur, Diemerparkstrand. Zie www.theatraalijburg.nl voor het complete programma.

Lees ook:
Eerdere verhalen over theaterfestival Spektakel