Sport

Tegenslag voor Tigers

Een dag eerder dan op de gebruikelijke zaterdagavond speelden de Tigers in het Nijmeegse Triavium hun tweede wedstrijd van 2024 tegen de Devils. Net als vorige week was het team niet in topvorm. Thuis had de koploper van de competitie de situatie nog onder controle, in Nijmegen kwamen de Tigers thuis van een koude kermis.

De eerste periode van een soms grimmige wedstrijd met zo’n 1500 man publiek is goed een kwartier bezig als Tobias Kathan met assists van Michael Mackie Kwist en Billy Grapperhaus de Amsterdamse gasten op 0-1 voorsprong zet. Kort daarop zit een Devil op de strafbank wegens roughing. Dat is ook het geval als de thuisploeg na de rust de stand op 1-1 zet.

De Tigers, die deze avond drijfkracht missen en het afgelopen oktober ook zwaar hadden tegen Nijmegen, incasseren tijdens een powerplay voor de Devils een tweede tegengoal. De tijdens de eerste 20 minuten sterkere ploeg slaagt er niet in uit het dal te schaatsen, een krappe vijf minuten later is het opnieuw prijs voor Nijmegen, 3-1. De wake-up call die Amsterdam nodig heeft, krijgt deze avond geen verbinding. Kort voor de tweede onderbreking loopt de schade op naar 4-1.

Albert Kirsons zet met hulp van Tobias Kathan en Alexandar Karol de Tigers even terug op de kaart, 4-2. Het gewenste vervolg blijft uit. Bijna zeven minuten voor het eindsignaal slaat Nijmegen toe met een laatste goal, 5-2. Ondanks het tweede verlies dit seizoen blijven de Tigers bovenaan de lijst staan, de Devils klimmen naar de derde plek en passeren daarmee Zoetermeer, dat een plaats zakt.

Voordat Amsterdam het volgende week thuis opneemt tegen Heerenveen, zal het team ongetwijfeld met een plan komen om terug te keren naar het oude niveau in een – op de teleurstellende eindstand tegen Nijmegen na – zeer succesvol seizoen. Wordt vervolgd.