Nieuws

Super Sint Maarten Lichtjesoptocht in Oost op 11 november

Op 11 november trekt de grote Super Sint Maarten optocht, na een jaar afwezigheid, weer door de Indische Buurt. Het vertrek is traditiegetrouw vanaf het Ambonplein, met een groep bontgekleurde mensen met zelfgemaakte lampions en lichtsculpturen. Ook de verlichte paradebeesten van Pretvormer zijn erbij, en en er is muziek van onder andere Ritmo Percussion, de ACCU Fanfare, Bijlmer Fanfare, Luk Hop Moon en de IJburg Fanfare. 

In de Indische Buurt wordt Sint-Maarten gevierd als een feest van samen delen. Kinderen kunnen voorafgaand aan de optocht natuurlijk langs de deuren om te zingen en snoepjes op te halen, om daarna met veel buurtgenoten mee te doen in de tiende editie van de optocht. 

Iedereen is welkom om zich bij de optocht aan te sluiten, vertrek om 18.45 uur op het Ambonplein. De lichtjesoptocht eindigt ook weer op het Ambonplein om 20.00 uur. Sint-Maarten valt onder een doorstroomevenement en daarom is er dit jaar geen eindspektakel. Een qr-code is niet nodig, wel verzoekt de organisatie mensen de maatregelen op te volgen en thuis te blijven bij klachten. 

Parade Indische Buurt
18.45: Verzamelen op het schoolplein, Ambonplein
19.00: Vertrek stoet
20.00: Aankomst parade op het Ambonplein, start eindshow

foto Kasper Vogelzang