Nieuws

Strandeiland: concept stedenbouwkundig plan en info-avond

Met achtduizend woningen is Strandeiland straks een van de grootste stadswijken van Amsterdam. Op 28 november maakte de gemeente de definitieve plannen voor de inrichting van het eiland bekend. Het wordt een duurzame stadswijk (emissievrij en energieleverend) met de nadruk op gezinnen. Er komen woningen in alle prijsklassen te staan.

Op 17 december lichten medewerkers van de gemeente het stedenbouwkundig plan toe tijdens een inloopbijeenkomst bij Lolaland (voormalig paviljoen Blijburg). Belangstellenden hebben dan de gelegenheid om vragen te stellen over de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte.

In 2022 start de bouw van de eerste woningen op het eiland, waar ook ruimte komt voor werken en recreëren. Ook krijgt het eiland een 750 meter lang stadsstrand, dat vanaf komend voorjaar al toegankelijk is en waar het dankzij de aanwezigheid van foodtrucks al meteen goed toeven zal zijn.

Bezwaar maken? Dat kan tot en met 25 januari 2019 bij de stadsloketten Centrum en Oost, of via e-mail (ontwikkelingijburg@amsterdam.nl). Tijdens de bijeenkomst in Lolaland is er gelegenheid om mondeling een inspraakreactie te geven. Lolaland, Pampuslaan 501,17 december, inloop van 19.00–21.00 uur.