Nieuws

Strand IJburg op Centrumeiland geopend

Het verse zand moet nog inklinken, maar het ‘oudere’ deel van Centrumeiland is sinds 1 mei opengesteld voor het publiek. Op het uiterste puntje is strand IJburg nu open, bereikbaar via de doorgetrokken Pampuslaan. Aan de opbouw van strandtent Blijburg wordt nog gewerkt. Deze wordt groter dan voorheen, dus er kan straks met recht worden gesproken van ‘Paviljoen Blijburg’.
Langs de oever aan de noordzijde – tussen het inmiddels tot IJburgbaai gedoopte water van het IJmeer en de Pampuslaan – is de komende zomer ruimte voor allerlei activiteiten zoals het Rode Loper Festival.

Veilig zwemmen
Bij het strand varen geen boten en de waterkwaliteit wordt gecontroleerd. Ook zijn dagelijks toezichthouders aanwezig. Zwemmen in open water is altijd op eigen risico.

Honden
Op dit moment wordt gekeken of er onderscheid kan worden gemaakt tussen plekken waar honden vrij mogen rond lopen, waar een aanlijngebod geldt en een verbod. Er komen duidelijke (informatie) borden hierover in de omgeving Pampuslaan en strand. Stadsdeel Oost beslist hier binnenkort over.