Nieuws

Stichting Buurtgezinnen zoekt steungezinnen

Een scheiding, ziekte, financiële problemen – het kan in het leven flink tegenzitten. Als de problemen zich opstapelen zijn ouders soms niet meer in staat hun kinderen de aandacht en begeleiding te geven die zij nodig hebben. Leuke uitjes of sociale contacten schieten er dan bij in. Om kinderen die in zo’n situatie opgroeien te helpen zich positief te ontwikkelen koppelt stichting Buurtgezinnen hen aan een vertrouwd steungezin in de buurt. 
Een lokale coördinator zoekt een passend steungezin waar het kind af en toe mag binnenwaaien of eens in de twee weken een dagje welkom is. Zo helpen de steunouders bij de opvoeding en kan de vraagouder even op adem komen. Deelname is voor zowel vraag- als steungezinnen gratis. 

In stadsdeel Oost is de stichting op zoek naar steungezinnen. Ben je een dagdeel per week beschikbaar en wil je voor een korte of langere periode iets betekenen voor buurtgenoten die het moeilijk hebben? Ga dan naar de website buurtgezinnen.nl. Onder het kopje ‘Waar?’ vind je bij Amsterdam-Oost een korte omschrijving van de vraaggezinnen en de hulpvraag (leeftijd van de kinderen, aantal uren of dagdelen, buurt en andere bijzonderheden).