Nieuws

Start bouw 55 middeldure huurwoningen Amstelkwartier

Op donderdag 10 februari is het startschot gegeven voor de bouw van 55 middeldure huurwoningen in het Amstelkwartier. De woningen zijn geschikt voor gezinnen en hebben een oppervlak van minstens 70 m2. De oplevering is eind 2023. 
De woningen komen te liggen aan de Duivendrechtsevaart. Daar is ook een brug in aanbouw die naar verwachting in mei of juni 2022 wordt geopend.
In het voormalige industriegebied Overamstel zijn nu ruim 2000 nieuwe woningen gebouwd in het Amstelkwartier en de Kop Weespertrekvaart. Ook is het Bella Vistapark aangelegd. Er komen in de komende jaren nog ongeveer 7.000 woningen bij, met voorzieningen, een winkelgebied met twee supermarkten en ruimte voor andere bedrijvigheid.

Wethouder Jakob Wedemeijer (Wonen en Bouwen): “Betaalbare woningen zijn hard nodig in Amsterdam. Daarom hebben we met beleggers en ontwikkelaars afspraken gemaakt om de komende jaren 10.000 middeldure huurwoningen te bouwen die 25 jaar in het middensegment blijven. In Amstelkwartier bouwen we in de komende jaren in totaal 369 middeldure woningen.”