Nieuws

Stamhuis de Slibvijzel wordt ook plek voor de buurt

Een nieuwe, rauwe, coole hangout. Een plek voor koffie, kunst en inspiratie. Waar de krant wordt gemaakt. Waar jij ook welkom bent.
Help je mee?

Beste lezer,

de Brug – nieuwskrant voor Amsterdam-Oost en buren – is een lokaal en persoonlijk initiatief, gestart in 2008. Zonder subsidie voorzien we maandelijks 70.000 huishoudens van een gratis krant. Met freelancers en professionals die houden van hun omgeving en die zich met hart en ziel inzetten.

Maar ook met ondernemers. Want de Brug wordt betaald door ondernemers die bereid zijn een advertentie af te nemen. Dankzij hen kunnen we je maandelijks een gratis krant bezorgen. In de wijk waar jij hopelijk met veel plezier woont.

Die wijk kan zelfs nog een beetje leuker worden. Komende zomer opent in een slibvijzelgemaal op Zeeburgereiland Stamhuis de Slibvijzel. In dit markante gebouwtje, overblijfsel van de RI-Oost, maken we een plek voor kunst, performances en kleinschalige evenementen. Een intieme, sfeervolle plek om elkaar te ontmoeten of een bijeenkomst of feestje te houden. Een plek ook waar de Brug wordt gemaakt.

Welkom bij de opening
Wil jij de Brug en dit markante gebouwtje voor Oost behouden? Via crowdfunding probeer ik het laatste kwart van de financiering van het gemaal rond te krijgen. Zie www.4just1.com/project/779. Doneren kan al vanaf 10 euro. Je ontvangt dan een uitnodiging voor de opening waar Ruben van der Meer en Willie Wartaal hun bijdrage aan willen leveren. Bij storting van 250 euro ontvang je een tegoed van 300 euro, dat kan worden besteed in het gebouw. Je naam wordt zelfs vereeuwigd op een stalen gedenkplaat op het Stamhuis. Een onderdeel adopteren kan ook.
Mochten de plannen om wat voor reden dan ook niet doorgaan, dan krijgen alle donateurs uiteraard hun geld terug.

We hopen ‘Stamhuis de Slibvijzel’ aan het einde van de zomer feestelijk te kunnen openen. Op Facebook onder ‘slibvijzel’ en ‘zeeburgereiland’ volg je de ontwikkelingen op de voet.
Tot dan. Groet,

Martijn van den Dobbelsteen, uitgever de Brug, betrokken ondernemer en initiator Stamhuis de Slibvijzel
martijn@debrugkrant.nl

redactielokaal ● kunst ● wifi ●markt ● feestjes ● bier ● exposities ● muziek ● inspiratie ● nieuws ● koffie ● verhalen

Stamhuis in het Nieuws:
Het Parool
AT5
Nieuw Amsterdam
2 - 53 Impressie 1 Slibvijzel in functie