Nieuws

Stadsecoloog Remco Daalder vertelt over natuur in Amsterdam

Op dinsdag 23 april om 20.00 uur komt Remco Daalder in de bibliotheek Watergraafsmeer vertellen over zijn boek Natuurlijk Amsterdam. Als stadsecoloog kent hij de natuur hier als zijn broekzak. Allerlei interessante feiten over de geschiedenis van het landschap en over de dieren die er leven beschrijft hij in zijn boek. “Mensen waren vaak nieuwsgierig naar de tochten die ik maak als stadsecoloog,” vertelt hij in een interview met de Brug. “Een uurtje lopen is vaak al genoeg om veel te zien. Ik had heel wat mooie routes door de stad ontdekt. Die heb ik nu in mijn boek beschreven.” Daalders ultieme tip om veel te zien: kijk omhoog en naar beneden, en niet alleen recht voor je uit. “Als je goed kijkt, wordt de stad veel groter. Er leven veel meer beesten dan je denkt. Iemand hoeft alleen maar je ogen te openen. Daarom heb ik dit boek geschreven.”
Tien wandelingen in dit rijk geïllustreerde boekje leiden je langs grachten, door parken, weilanden en bossen. Soms loop je door het hart van de stad, de andere keer door Oost, de Plantage, Nieuw-West of Noord.

Lezing in samenwerking met Linnaeus Boekhandel, Bibliotheek Watergraafsmeer, Paradijsplein 6a. Reserveren gewenst: 020-6653286 / wgm@oba.nl.

Lees ook:
Op pad met de stadsecoloog: ‘Pure wildernis in de stad’ (03-08-2012)