Nieuws

Stadsdeel Oost is anti-homogeweld zat en komt in actie

Na meerdere incidenten tegen homoseksuele bewoners of bewoners die hun solidariteit tonen om homogeweld tegen te gaan, hijst stadsdeel Oost permanent de regenboogvlag op het stadsdeelkantoor aan het Oranje-Vrijstaatplein. Stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter: “De maat is vol. Stop met schelden, vuisten, vuile blikken en rotte eieren gooien. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder belemmeringen. Dat zijn waarden die ontzettend belangrijk zijn in een samenleving waarin verschillende mensen en culturen naast elkaar leven. Respecteer, leer en zoek binnen de verscheidenheid juist de verbinding met elkaar op. We zijn samen Oost.”

De afgelopen tijd zijn er meerdere incidenten geweest waarbij homoseksuele bewoners in Oost onder meer zijn verwond met glas, in elkaar zijn geslagen en bekogeld met rotte eieren en vuurwerkbommen. Poorter riep in juli alle bewoners van Amsterdam al op de regenboogvlag uit te hangen om homogerelateerd geweld tegen te gaan. 

Stadsdeel Oost is ook bezig met een actieprogramma om de problematiek aan te pakken, samen met de politie en maatschappelijke organisaties zoals COC en Alle Kleuren Oost.