Nieuws

Spullen voor Malawi

Leerlingen uit de onderbouw van het IJburg College hebben in het thema ‘Arm en Rijk’ geld ingezameld voor een school in Malawi. Maar liefst €6000 haalden ze op, om voor de inwoners daar nuttige spullen aan te schaffen.

Mohammed, Burak Jacco en Zara kozen dit project als hun maatschappelijke stage. Zij gaan ervoor zorgen dat de spullen gekocht worden èn verscheept naar de school in Malawi.

“Nog meer spullen zijn heel erg welkom,” zegt Zara. “Bijvoorbeeld schriften, pennen, kleding (groot en klein), schoenen, medicijnen zoals paracetamol, lappen stof, dekens, speelgoed en Engelse boeken. Als je iets over hebt, kom het dan brengen naar het IJburg College.”

Inzamelen 18-29 juni
Je kunt de spullen, goed verpakt, van 18 tot en met 29 juni inleveren bij de portier van het IJburg College, tussen 8.30-9.30 uur en 14.30-15.30 uur. Adres: Pampuslaan 1, Amsterdam.

“Voor meer informatie over onze actie kijk graag op www.ijburgcollege.nl.”

1 Reactie

  1. Wij wonen in Malawi. Fantastisch initiatief! Wel een aantekening: schriften, pennen, dekens, paracetamol, lappen stof….zou ik liever daar ter plekke kopen. Niet duur en zo verdient de Malawiaan er ook nog aan. Kleding/schoenen kan…. maar kun je ook voor weinig daar op de markten kopen…Is een afweging, wat kost het transport en wat betalen we als we het daar kopen! Ik blijf jullie volgen en wens jullie heel veel succes!

Comments are closed.