De Brug op

Sprintspektakel op Velodrome Sloten

AMSTERDAM – Het Velodrome in Amsterdam staat zondag 23 november in het teken van de Grote Sprintersprijs Jan Derksen, de legendarische baanwielrenner die 3 jaar geleden op 92-jarige leeftijd in de hoofdstad overleed. Veel bekende renners strijden vanaf 10 uur op de baan van sportpark Sloten om de naar de tweevoudig wereldkampioen sprint vernoemde trofee.

Van de Nederlandse baanselectie hebben Shanne Braspennincx, Elis Ligtlee, Nils van’t Hoenderdaal en Matthijs Büchli inmiddels hun deelname toegezegd. Zij bereiden zich voor op de komende Wereldbeker van Londen en kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De kans bestaat dat zij op het Velodrome gezelschap krijgen van de Amerikaanse baanselectie, die zich dan ook in Nederland bevindt.

De Grote Sprintersprijs Jan Derksen is het hoogtepunt van een groot wielerspektakel op de baan in Sloten. Behalve de vele toppers sprinten ook nieuwelingen en junioren tegen elkaar. Verder is er een grote fietsshow van merken als Giant, Eddy Merckx, Mees, RIH, Enigma, BlueOn Bikes. Giant heeft snelle racefietsen klaarstaan voor testen op het buitencircuit. Ook is er een historische fietsshow met fietsen uit vervlogen tijden.

Op hometrainers kunnen bezoekers zelf hun sprintkwaliteiten testen. Daarnaast kunnen ze laten meten of ze goed op de fiets zitten, zodat de maximale kracht op de pedalen wordt overgebracht. Al om 9.00 uur start er een toertocht over zo’n 70 kilometer met het fixed-gear Team FAST.

De entreeprijs bedraagt slechts 2 euro.
Einde van het programma om 14.00 uur.

info
www.facebook.com/grandprixjanderksen
www.velodrome.nl