Nieuws

Sportactiviteiten voor kinderen in stadsdeel Oost

Voor sommige gezinnen een opluchting, anderen vinden het jammer dat de momenten samen weer wat minder worden. Basisschoolleerlingen mogen weer een aantal dagen per week naar school en kinderen mogen weer sporten. Win-win situatie want sporten is gezond en het biedt ouders wat meer ruimte om hun eigen taken te volbrengen. 

Uiteraard pakt Oost de georganiseerde sportactiviteiten ook weer op. Hieronder een overzicht van de activiteiten: 

Pleinactiviteiten
Team Sportstimulering organiseert in samenwerking met enthousiaste partners gratis sportactiviteiten op de pleinen van Oost. Onder andere sport en spel, pleingames en 3×3 Basketbal. Kijk voor het schema op de Facebookpagina Oost Beweegt.

Sportmix
HC Athena aan het Voorlandpad 13 (sportpark Voorland Middenmeer) organiseert een Sportmix voor kinderen van 6 tot 12 jaar die geen lid zijn van hun club. Vanaf 16 mei 5 weken lang op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden bij Tessa via info@senb.nu.

Jeugdland
Op Jeugdland is er tot 6 oktober elke dinsdag van 16.00 tot 17.30 uur een introductieles zeilen (met uitzondering van de zomervakantie). Deelname is  € 5,- per keer, met de Stadspas is dit gratis. Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijfformulier
Ook kun je op Jeugdland tot 8 oktober elke donderdag outdoor sporten van 16.00 tot 17.30 uur (met uitzondering van de zomervakantie). Deelname is € 3,- per keer, met de Stadspas is dit gratis. Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijfformulier

Coronamaatregelen
Aan kinderen en jongeren die mee willen doen, wordt gevraagd om voor en na de activiteit goed hun handen te wassen. Kinderen die ziek of verkouden zijn kunnen helaas niet meedoen. Het is niet de bedoeling dat ouders meekomen. Bij de activiteiten voor jongeren vanaf 13 jaar houden de deelnemers volgens de corona-richtlijnen minimaal 1,5 meter afstand. Hebt u vragen over de activiteiten? Mail dan naar oostbeweegt@amsterdam.nl.