De Brug op

Spoor van vuur in de Binnenwaai

Op 25 mei is er een theaterstuk in de Binnenwaai aan het Ed Pelsterpark: ‘Spoor van vuur’. Het stuk draait om de vraag Waar is jouw vuur? Waar ga je voor in jouw leven? Zoeken we niet allemaal naar het vuur? Kijken we niet allemaal terug op ons leven en vragen ons af wat er van onze idealen gekomen is? Wat hebben de kerken gedaan met het vuur? De hoofdpersonen in het theaterstuk komen voorbeeldfiguren uit de geschiedenis tegen. Eigentijdse verhoudingen spelen ook een rol.

Nederland is veranderd. Sinds de jaren ’70 en zeker in de afgelopen jaren. Hoofdpersoon Bart (61) heeft dit ook meegemaakt. Hij had vroeger idealen, wilde de ‘oneerlijke’ wereld veranderen. Had het idee dat dat deels gelukt was. Maar nu weet Bart het niet meer. Bart dacht dat hij in God geloofde. De normen en waarden… Mensen zoeken hun eigen weg. Bart heeft één zoon, Jelle, van 25 jaar. Die weet dat zijn vader in God geloofde. Toen hij nog thuis was moest hij mee naar de kerk. Maar het zegt hem niet zoveel meer.

de Binnenwaai, de Muiderkerk, de Protestantse Kerk in Nederland en stichting De Haaf willen door middel van een theaterproductie de zoektocht naar vuur presenteren. Rob Visser, Bara van Pelt, Martin Vos en Burret Olde zijn hoofdverantwoordelijk voor de organisatie. Regisseur van dit project is Eveline Agema. Ferdinand Borger uit Amsterdam Zuid-Oost (www.tradere.nl) heeft het script geschreven. Burret Olde uit Hoorn is producent. De vrijwillige acteurs: Joyce Buis, Anneke Raven, Harry Boerrigter, Ron Rote, Wieger de Bier, Willem Roes en Sander Huisman. Een gospelkoor zingt in het theaterstuk mee.

Tijd en plaats: vrijdag 25 mei om 20.00 uur in de Binnenwaai aan Ed PelsterparkIJburg Amsterdam (beperkt aantal zitplaatsen – vrije entree). Op zaterdag 2 juni om 20.00 uur wordt het in kerkgebouw De Ark in Amsterdam-Noord nogmaals opgevoerd. Adres: Banne Buikersluitlaan 63c (€7.50 euro entree).

Zie  ook www.spoorvanvuur.nl.