Nieuws

Sponsorfietstocht Partou IJburg

Op dinsdag 29 mei houden de kinderen van Kidsclub Windkracht 10 en Kidsclub Atlantis (bso’s van Partou) een sponsorfietstocht op IJburg met de naam Alpe d’IJburg. Hiermee zamelen ze geld in voor het KWF.

Het idee voor de Alpe d’IJburg is ontstaan om vier medewerkers van Partou te ondersteunen die op 7 juni deelnemen aan de zevende editie van het evenement Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een actie waarbij fietsers – alleen of in een team – door middel van sponsoring geld bijeen fietsen waarmee ze een bijdrage leveren aan de strijd die het KWF levert tegen kanker. Het motto van de actie is ‘Opgeven is geen optie’. Op één dag wordt de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte dat vanaf 2006 al heel wat deelnemers. In 2010 werd een recordbedrag van ruim 12 miljoen euro opgehaald. Doel van de Alpe d’HuZes 2012 is natuurlijk dat record te verbreken.

Het Partou team fietst niet alleen voor het KWF; teamlid Marlies de Haan schreef het kinderboek ‘Bloem’, een inspirerend, prachtig geïllustreerd boek voor jong en oud met een boodschap die past in de doelstellingen van het KWF. Na de sponsor fietstocht is er om 17.00 uur een presentatie van ‘Bloem’. De schrijfster, de illustrator en de vormgever vertellen over hun inspiratiebron voor ‘Bloem’. De opbrengst van ‘Bloem’ dat op alle Partou-locaties in de verkoop gaat is ook bestemd voor het KWF.