Nieuws

Spieringfestival Muiden: markt, draaimolen en livemuziek

Zaterdag 25 augustus wordt de 14de editie van het Spieringfestival Muiden gehouden. Het is een extra feestelijke editie ditmaal, omdat de vestingstad 200 jaar bestaat.

Er is een markt met allerhande kramen, hapjes en drankjes. Op het Kazerneplein wordt een jeu-de-boulestoernooi gehouden en je kunt er simultaandammen tegen de internationale grootmeester en Muidenaar Ton Sijbrands. Op het Vestingsplein zijn de activiteiten gericht op de jeugd, met vanaf 12.00 uur circus, een draaimolen en kunst voor kinderen. Speciaal voor jongeren is er, op datzelfde plein, vanaf 17.00 uur een eigen podium, waar de band Street Wise het festival zal afsluiten.

Inderdaad, muziek is belangrijk op ‘het Spiering’. Op zes podia komen alle muziekstijlen aan bod: pop, jazz, blues, soul, wereldmuziek en niet te missen, de smartlap. Bij café Ome Ko bij de sluis klinkt tot na middernacht de allroundband Blizzert.

Het festival begint om 12.00 uur, de toegang is gratis.

Voor wie het zich afvraagt… Een spiering is een vis – ook wel komkommervis genoemd – die zowel in zoet als in zout water voorkomt. Je ziet hem in IJ(ssel)meer, maar ook in de Amsterdamse grachten.