Nieuws

Sociale huurwoningen op Oostenburg

Op het eiland Oostenburg is deze maand De Poort opgeleverd, een duurzaam wooncomplex met studio’s. Woningcorporatie Stadgenoot heeft 96 jongeren de sleutels overhandigd van hun nieuwe woning. 
Marien de Langen, bestuurder van Stadgenoot, is trots. “Een fantastisch kleurrijk gebouw met sociale huurwoningen voor jongeren, ontworpen door jonge architecten en gebouwd in hartje Amsterdam. Sociale huur op deze plek is bijzonder omdat de grond hier veel waard is. Maar wij vinden het belangrijk dat er ook in deze nieuwe wijk plek is voor sociale huur.”
De studio’s zijn gasloos en voorzien van duurzame warmte. Het gebouw is zo ontworpen dat er – letterlijk – ruimte is voor gezelligheid. Er is een gemeenschappelijk dakterras en de galerijen zijn extra breed om ruimte te bieden voor een tafel en een stoel. Bewoners kunnen elkaar daardoor gemakkelijker ontmoeten. 
In 2025, als de wijk helemaal af is, vind je hier een mix van huurwoningen (sociaal, middensegment en vrije sector), koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken, maar ook horeca en bedrijvigheid. 

Foto: Naast de net opgeleverde De Poort jongeren staat het 306 kamers tellende vierstellenhotel Inntel.