Sport

Shuttles vliegen in het rond op IJburg

Op de hoek IJburglaan en Pampuslaan, in sporthal op het IJburgcollege, vliegen op woensdagavond de shuttles je om de oren. Wie dat doet? Dat zijn kinderen zoals Jasja, van 8, die in de Smalschipstraat woont op Steigereiland. Zij mept er op los tegenover Imre, 9 jaar oud. Hij zit op basisschool Olympus in IJburg. Ze doen aan badminton, georganiseerd door BV Zeeburg. Deze vereniging bestaat al sinds 1985 en heeft 130 leden, van wie 40 jeugdlid zijn.

 

Oefenen met shuttles slaan
‘Van 18.00 tot 19.30 uur hebben we training,’ vertelt Jasja. ‘Dan oefenen we met heen en weer slaan, bewegen op het veld en hoe je een dropshot doet.’ ‘Maar daar moet jij nog harder op oefenen, hoor!’ lacht Imre. Op de vraag of ze blij zijn met de gloednieuwe sporthal knikken ze allebei volmondig ja. ‘Ik vind het vet dat we hier in de buurt zo’n soort sport hebben als dit. Ik hoop dat er meer kinderen naar badminton komen.’

 

Sfeer
Maar ook de volwassenen slaan er graag een shuttle. ‘Ik ben er nog niet zo goed in,’ geeft Glenn toe, ‘misschien moet ik ook wel op training. Maar tot die tijd kom ik gezellig om te spelen. Behalve dat de sfeer hier ongedwongen is, is het ook is heel goed voor mijn conditie.’ ‘Heel leuk was het kersttoernooi eind vorig jaar: Het waren spannende partijen en ik heb met mensen gespeeld waar ik anders niet mee speel. Na afloop hebben we gezellig een drankje gedronken in de kantine’. De volwassenen spelen van 19.30 tot 22.00 uur. Dan wordt er ook training gegeven.

 

Ieder jaar organiseert de club een druk bezocht jeugdkamp met allerlei activiteiten. En is er het zeer populaire BV Zeeburg Double Touch toernooi. Hieraan nemen recreanten en competitiespelers t/m 4e klasse deel, zowel van de eigen vereniging als van andere verenigingen uit de regio.

 

Als je ook een keer wilt meedoen, mail naar b.laar@planet.nl. Of kijk op www.bvzeeburg.nl.