Sport

Schuimparty en ambities voor studententennisvereniging Chip & Charge

Ze zijn begonnen in een blokhut op de Boelelaan, maar inmiddels bloeit tennisvereniging Chip & Charge, gelegen in Watergraafsmeer, meer dan ooit. Eind deze maand bestaan ze precies vijftien jaar. En dat wordt gevierd. Met sportiviteit en gezelligheid, de twee kernwoorden van de club.

Enigszins verscholen achter een rij bomen, vlak naast de Jaap Edenbaan. Daar liggen de hardcourtbanen van Chip & Charge. Een tennisvereniging voor (ex)-studenten die sport en gezelligheid willen combineren. Muziek schalt uit de kantine. Op twee banen wordt fanatiek getennist. “Van beginners tot gevorderden, iedereen is hier welkom,” vertelt voorzitter Marijke Loosman (23).
Er zijn zo’n driehonderd leden, die van half negen ’s ochtends tot half twaalf ’s avonds vrij kunnen spelen. Misschien wel op de baan naast Robin Haase of Igor Sijsling, die momenteel regelmatig komen trainen voor de US Open.

Competitie
“Het tennispark zelf is eigendom van het Universitair Sport Centrum,” legt Loosman uit. “Maar wij als tennisvereniging betalen contributie en kunnen daarvoor vrij spelen op de acht banen. En ’s winters ook op de vier binnenbanen.” Bij de trainingen wordt aandacht besteed aan technische en tactische aspecten. Zeker als de competitie dichterbij komt. Chip & Charge heeft met ruim dertig teams deelgenomen aan de afgelopen voorjaarscompetitie van de KNLTB, en gaat straks met acht teams de winterbuitencompetitie in.

Schuimparty
Het gaat bij Chip & Charge niet alleen om de sportiviteit, ook gezelligheid staat hoog in het vaandel. Er worden tal van activiteiten georganiseerd. Van een wekelijkse borrel tot een wintersportvakantie, en van een liftwedstrijd tot de Veracket Cup.
Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse Open Toernooi, dat vorige week gehouden is. “Het was met 465 deelnemers lekker druk,” vertelt Loosman. “Tennis en gezelligheid werden op en top gecombineerd. Iedere avond stond er iets anders op het programma, zoals een openluchtfilm of een schuimparty. Daarnaast ben ik er ook heel trots op dat we het mooie bedrag van 1150 euro hebben opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Kinderen die wegens geldgebrek niet bij een sportvereniging kunnen, worden dankzij dit fonds toch in staat gesteld hun sportdroom waar te maken. Ieder kind moet kunnen sporten, is hun motto. En daar staan wij voor honderd procent achter!”

Nieuwe tennishal
Het is een bijzonder jaar voor Chip & Charge, want de vereniging bestaat vijftien jaar. “En dat zijn we sinds november al aan het vieren,” vertelt Marijke. “Een speciale lustrumcommissie heeft allerlei feestelijkheden georganiseerd in het thema W.O.E.S.T. Met elke letter vrij in te vullen. Bijvoorbeeld: Waanzinnig. Onvergetelijk. Extravert. Spetterende. Tijd. Op 26 augustus heffen we met alle leden het glas. En proosten op ons lustrumjaar. En we kijken vooruit naar de toekomst. Want we blijven ambitieus en we blijven plannen maken. Zo is ons doel voor komend seizoen onder meer een semipermanente hal. We hebben heel lang een blaashal gehad die we elke winter moesten opzetten en weer afbreken. Een semipermanente hal kan blijven staan.”

Lees ook:
Rubriek Sport