Nieuws

Ruim half miljoen vuurwerkschade in nieuwjaarsnacht

De jaarwisseling verliep volgens de politie onrustig en op sommige plekken in een ‘grimmige sfeer’. De gemeente heeft na een inventarisatie voorlopige cijfers bekendgemaakt van de schade die vandalen in de hele stad hebben aangericht. 
Door vuurwerk ontstond er voor ruim 250.000 euro schade aan de inrichting van de openbare ruimte: 31 abri’s, 50 verkeersborden, 150 prullenbakken en 40 parkeerautomaten werden vernield. Brand vormde de grootste kostenpost: er ontstond voor drie ton schade door brand in twee vuilniswagens en in diverse containers. Bij elkaar opgeteld gaat het hier om 536.000 euro aan materiële schade. 
Politie en hulpverleners hadden een zware nacht. Ze werden op diverse plekken met vuurwerk belaagd en moesten zich zelfs een aantal keer terugtrekken. De politie noemt het ‘schandalig en onacceptabel’ dat de agressie op straat zich richt tegen personen die te hulp schieten. Er zijn iets meer aanhoudingen verricht dan bij de vorige jaarwisseling. De brandweer rukte ruim honderd keer uit voor spoedeisende incidenten en voertuigbranden. 

Illustratie Sandro Assorgia