Nieuws

Rondje IJburg op 27 september, met scholencompetitie

Een race met zelfgemaakte vaartuigen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen op IJburg. Dat moet de jubileumeditie van Rondje IJburg meteen een spektakel voor kinderen maken. Alle deelnemers – jong en oud – gaan op 27 september ongemotoriseerd om het hardst rond de eilanden van de waterrijke wijk in Oost.

Peddelend, zwemmend, zeilend, surfend of in kleine bootjes starten deelnemers met een ‘Le Mans-start’ vanaf het strand Blijburg, om dan naar keuze linksom of rechtsom rond Haveneiland en de Rieteilanden te gaan.

Het tweede lustrum van Rondje IJburg kent een nieuw onderdeel: groepen 7 en 8 van de basisscholen worden uitgedaagd om met de klas een vaartuig te maken waarmee ze het tegen hun leeftijdsgenoten van andere scholen kunnen opnemen in een mini-rondje. Er zijn prijzen voor de snelste vaartuigen, maar ook voor de versiering en originaliteit.

Naast de ronde om de eilanden is er ook een mini rondje voor kinderen tussen 8 en 12 jaar van het jeugdzeilen van WV IJburg die in de Optimist-jeugdzeilbootjes van de vereniging meedoen.
Er zijn prijzen voor de snelste zwemmers, de snelste kano’s, de snelste suppers en snelste zeilers en de meest mooie en originele vaartuigen.

De start van het 10e rondje IJburg is op 27 september om 14.00 uur, deelnemers verzamelen om 13.00 uur. Inschrijven kan via de website www.wvijburg.nl.