Nieuws

Rock & Roll D-Day op Zeeburgereiland, met bands, auto’s en markt terug naar de jaren vijftig

Vetkuiven, Cadillacs en petticoats. Rock-’n-rollmuziek en rockabillybands. Fiftiesmarkt en een barbier. Dat is in een notendop Rock & Roll D-Day op Zeeburgereiland. Zaterdag 11 juni vindt de eenendertigste editie plaats, voor jong en oud.

Café Cruise Inn aan de Zuiderzeeweg is al jaren een begrip in de rock-’n-rollscene. Eens per jaar zetten ze daar de deuren wagenwijd open. Van over de hele wereld trekken liefhebbers naar Zeeburgereiland voor het festival Rock & Roll D-Day. Je kunt je hier van 14.00 uur tot in de kleine uurtjes onderdompelen in de sfeer van de jaren vijftig. De toegang is gratis.

Vijf bands treden er op, buiten op een podium. Tussendoor klinken dj’s, want het draait deze dag vooral om de muziek. Maar er is veel meer om van te genieten. Zo is er een markt met meer dan dertig kramen waar kleding, meubels en servies uit de jaren vijftig en begin jaren zestig te krijgen is. Een barbier maakt met plezier een strakke kuif in je haar en er is een autoshow met een bonte verzameling Amerikaanse klassiekers als Hot Rods en Chevy’s.

De Cruise Inn is in 1982 opgericht door een paar vrienden die de muziek heel gaaf vonden. De liefde voor muziek heeft ook geleid tot dit festival, gewoon in Oost. Het is voor iedereen, of je in stijl gekleed komt of niet. Als je van muziek houdt, je haar wilt laten doen, je huisraad wilt aanvullen of gezellig samen wilt zijn: ga gewoon eens kijken.

Rock & Roll D-Day, Café Cruise Inn, Zuiderzeeweg 29, zaterdag 11 juni vanaf 14.00 uur.