Nieuws

Ringvaart Race in Oost

Op zondag 9 juni is er een ludieke Ringvaart Race in Oost. Buurtbewoners en enthousiastelingen kunnen met een opblaasboot en een paar hardloopschoenen deelnemen aan deze triatlon en daarmee geld ophalen voor het goede doel. 3FM dj en ambassadeur van het Rode Kruis Eric Corton geeft het startschot.

Er is ook eendenrace, met grote opblaasbare eenden. De opbrengst is voor het maatjesproject Samen in Amsterdam in Oost. De Ringvaart Race start om 14.00 uur en bestaat uit drie onderdelen: 1 km hardlopen, 1 km peddelen en 20 meter rennen over de loopmat. De race start bij de brug over de Linnaeusstraat. Bij Casa400 stappen de deelnemers in hun opblaasbootje, matras of eend en peddelen terug naar het startpunt. De laatste 20 meter ren je over loopmatten in het water naar de finish.

Eendenrace
Om 15.30 uur is de Eendenrace. Winkeliers, particulieren, schoolklassen en bedrijven kunnen een grote opblaasbare eend kopen en deze versieren. Het lot bepaalt welke eend het eerst over de finish drijft.

Meedoen
Voor 50 euro kun je alleen of met een vriend(in) deelnemen aan de Ringvaart Race (100 euro voor bedrijven) en voor 100 euro aan de Eendenrace. Meld je aan via Facebook (Ringvaart Race Amsterdam) of per email: ellen@csr4fun.nl. Meer info www.csr4fun.nl/ringvaartrace

Het maatjesproject van het Rode Kruis is er voor Amsterdammers die eenzaam zijn. Door hen in contact te brengen met een maatje komen ze de deur weer uit.