Sport

Respect op de hockeyvelden

De midwintercompetitie is voorbij en doordat ijs en sneeuw uitbleven konden alle wedstrijden gewoon doorgaan. Twee teams werden kampioen: Meisjes 8E1 en Meisjes D3. Van harte gefeliciteerd! De zaalteams zijn nog niet allemaal klaar, maar het is al bekend dat de meisjes 8D1 kampioen zijn geworden. Het gaat dus goed met de jeugdteams.

Shake hands
In maart gaan de reguliere veldtrainingen en de competitie weer van start. Veel informatie hierover verschijnt op de site van AHC IJburg en via de app.
Heel belangrijk hierbij is ons initiatief om aandacht te vragen voor sportief gedrag en respect op de hockeyvelden in Noord-Holland. Dit houdt in dat alle teams de wedstrijd beginnen in een line-up en dan, langs de tegenstanders lopend, iedereen de hand schudden. Na afloop gaan alle spelers en beide scheidsrechters naar de middenstip om elkaar te bedanken of te feliciteren. Daarna wordt er ter afsluiting gezamenlijk iets gedronken in het clubhuis.

Openingsfeest op 5 april
De club wenst alle spelers en toeschouwers een geweldig vervolg van het seizoen toe met leuke en spannende wedstrijden. En denk eraan: zaterdag 5 april is het grote openingsfeest van het nieuwe clubhuis, tegelijk met het vierjarig bestaan!

AHC IJburg – gevestigd in het Diemerpark – bestaat nu bijna vier jaar en heeft inmiddels 850 leden, 66 jeugdteams, Heren 1 in de derde klasse, een Dames 1 en een actieve groep trimhockeyers. De club speelt op twee semi-watervelden met verlichting en heeft een eigen clubhuis, dat geheel door vrijwilligers is opgebouwd.