Nieuws

Reis met fiets, tram of deelscooter tijdens sluiting Piet Heintunnel

De Piet Heintunnel is tot en met uiterlijk 30 september 2022 dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26. Er wordt hinder verwacht. De gemeente adviseert om een slim reisalternatief te kiezen, en heeft verschillende acties in het leven geroepen. Die vind je op amsterdambereikbaar.nl

Zo kan voor mensen die wonen of werken in Oost fietsen of een deelscooter heel aantrekkelijk zijn. Ze kunnen punten sparen voor afgelegde kilometers, voordelig een e-bike proberen of met een aantrekkelijk aanbod de elektrische deelscooter pakken.

Fietsend sparen voor punten
Fietsen is gezond, je ontloopt er verkeershinder mee en het is nu mogelijk om punten te sparen kilometers. Die punten zijn inwisselbaar voor cadeaus in de webshop, of kunnen gedoneerd worden aan een van de goede doelen in de buurt. Meld je aan via fiets.pietheintunnel.nl – de registratiewebsite van Toogethr Cycles – en daarna kun je de app downloaden aanzetten tijdens fietsritten. In de app staan ook meer dan 15 challenges klaar die je uitdagen nog net die extra kilometer te trappen.

Voor een tientje een e-bike proberen
Is de reisafstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen, dan is de e-bike een slim alternatief. Bij lokale fietsenwinkels is met een eigen bijdrage van €10, een week lang een e-bike uit te proberen. Volledig verzekerd voor pech onderweg, schade en diefstal. Na afloop van de probeerperiode volgt een aantrekkelijk aanbod om de e-bike aan te schaffen. Daarnaast is er de mogelijkheid via de werkgever voor langere tijd een e-bike te huren. Na het maken van een afspraak staat de e-bike op het gewenste tijdstip klaar en is het een kwestie van opstappen en trappen. En met de app van Toogethr Cycles zijn meteen weer punten te sparen. 

Een deelscooter
Ook met de elektrische scooters van felyx en Check kunt u met de app van Toogethr Cycles punten sparen. Daarnaast is een deelscooter een snel, comfortabel en duurzaam alternatief voor de auto. Zeker tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel. Met deze relatief nieuwe manier van deelvervoer profiteert de gebruiker van alle voordelen van een elektrische scooter, zonder last te hebben van de nadelen die kleven aan het bezit van een eigen scooter. In samenwerking met felyx en Check is gezorgd dat er tijdens de tunnelwerkzaamheden in het gebied rondom de Piet Heintunnel extra deelscooters beschikbaar zijn. 

Alle slimme reismogelijkheden
Tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel kan de reistijd vooral in de spits flink oplopen. Ook op andere plekken in de stad kan het drukker worden door verkeer dat een andere weg zoekt. Daarom is het advies een andere reismogelijkheid te kiezen. Ook tram 26 is een goede vervanging voor de auto. Als u op Zeeburgereiland, IJburg of in de directe omgeving van de Piet Heintunnel woont of werkt, kunt u vanaf 25 juni eenmalig de tram proberen voor slechts 1 euro. Het gebruik van P+R-terreinen, het openbaar vervoer en ‘plan-boek-betaal-app’ Amaze zijn extra aantrekkelijk gemaakt. Kijk voor alle acties en meer informatie op www.amsterdambereikbaar.nl.