Nieuws

Reddingsbrigade Amsterdam op zoek naar lifeguards voor Strand IJburg

Veel verenigingen hebben te weinig vrijwilligers. Door het tekort aan lifeguards komt de veiligheid op Amsterdamse zwemplekken en bij evenementen in het geding. Reddingsbrigade Amsterdam houdt daarom op 20 november een informatieavond in de hoop nieuwe lifeguards te werven.

Zeker in een wijk als IJburg hebben Amsterdammers veel plezier van leven met water. Keerzijde is dat het ook gevaarlijk kan zijn. ‘s Zomers patrouilleren vrijwillige lifeguards op Strand IJburg. Ze houden toezicht, signaleren risico’s, adviseren, zijn aanspreekpunt voor recreanten en bemannen de EHBO-post. Als team voorkomen en bestrijden ze noodsituaties.

Reddingsbrigade Amsterdam waakt ook over de veiligheid bij triatlons, sloepenraces, Amsterdam Pride, Sinterklaasintocht en andere evenementen. Nieuwe vrijwillige lifeguards volgen een brede opleiding. De reddingsbrigade houdt in het zwembad trainingen reddingsoperaties en geeft EHBO-cursussen. Een lifeguard doet waardevolle ervaring op in waterveiligheid, hulpverlening en ontwikkelt vaardigheden die overal inzetbaar zijn. De Reddingsbrigade stelt kledingpakketten en onkostenvergoedingen beschikbaar. Er zijn mogelijkheden om door te groeien en professionele vaardigheden verder te ontwikkelen.

Meer info: https://amsterdamsereddingsbrigade.nl/
Aanmelden: info@amsterdamsereddingsbrigade.nl