Nieuws

Recordpoging op Blauwe Loper Festival

Het Blauwe Loper Festival is het zomerfestival van het Oostelijk Havengebied, dat gehouden wordt op zaterdag 14 juli.

“De naam van het festival staat voor de verbinding tussen water en cultuur en buurt. Er is muziek uit de wijk, een festivalmarkt, een kindermarkt en een buurtbarbecue. Ook hopen we op een record ‘hinkelen’: daarvoor wordt langs de Veemkade de langste hinkelbaan ter wereld gecreëerd. Dit evenement is aangemeld om in het Guinness book of Records te komen,” aldus Vincent Somers, secretaris van het festival. “Vorig jaar zijn we klein begonnen. Het was noodweer, de blauwe loper kwam toen vooral uit de lucht! Dit jaar is het festival groter. Het Lloydplein aan de Veemkade vormt het hart van het festival. Op het Levantplein staat het kind centraal. Er is een vrijmarkt voor kinderen, een draaimolen, waterspelen door zeilschool Salve, een springkussen en een skatepark onder begeleiding van professionals.”

Wat zijn de troeven van het festival?
“De heerlijke markt, met pasta die à la minute wordt gedraaid en gekookt, de barbecue, de bands, het theater… ’s Avonds wordt er in de openlucht een film vertoond, dat is romantisch zomers genieten. Volgend jaar kun je de film ook vanaf het water zien, vanaf je eigen boot of een ponton.”

Waarom dit festival?
“Het Oostelijk Havengebied is een geweldig gebied om te wonen. Iedereen die meewerkt is blij met de buurt. Sociale cohesie vinden we belangrijk, oftewel elkaar zien op leuke plekken.”

Voor wie is het bedoeld?
“Het festival kent een natuurlijke indeling. Vanaf het middaguur voor ouders en kinderen, dan loopt het via de buurtbarbecue over in wat steviger bands, dansen op de kade en een buitenfilm tot slot. Welke film? Dat is een verrassing. Nautisch thema, geen Titanic. Meer verklap ik niet.”

Zie het volledige programma op www.blauweloperfestival.nl.

Door Janneke Holtslag