Nieuws

PvdA Oost stelt vragen over parkeerproblemen IJburg

De PvdA Zeeburg heeft naar aanleiding van het artikel in de Telegraaf van 7 januari over de parkeerproblemen in IJburg vragen gesteld aan wethouder Straat van de VVD. De PvdA vindt dat hekken in straten die klaar zijn snel verwijderd moeten worden, zodat bewoners deze parkeerplekken kunnen gebruiken. Ook moet de belofte van wethouder Straat worden nagekomen en moet er coulant worden omgegaan met foutparkeren.

De PvdA Amsterdam Oost wil dat de parkeerproblemen van bewoners op IJburg snel worden opgelost. Doordat veel straten rondom de Erich Salomonstraat op IJburg zijn opgebroken kunnen bewoners hun auto nergens parkeren. Stadsdeelwethouder Dennis Straat (VVD) heeft aan de bewoners beloofd dat dubbelparkeren, auto’s langs bomen, vuilnisbakken of voor wegafzettingen gedoogd worden, als dit geen gevaar vormt voor de hulpdiensten. Maar nu blijkt dat deze belofte niet wordt nagekomen. Bewoners krijgen regelmatig parkeerboetes in de buurt. De PvdA Amsterdam Zeeburg heeft schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Dennis Straat naar aanleiding van het artikel “Dubbel parkeerbeleid op IJburg” uit de Telegraaf van 7 januari 2010.

De PvdA Amsterdam Oost vindt dat hekken in straten die klaar zijn snel verwijderd moeten worden, zodat bewoners deze parkeerplekken kunnen gebruiken. Ook moet de belofte van wethouder Straat worden nagekomen en moet er coulant worden omgegaan met foutparkeren.


Wethouder Dennis Straat is op vakantie en kan zodoende nog niet op de kwestie reageren.