Nieuws

Programma Magneet Festival gelanceerd in Paradiso

De Magneetbar keert voor één avond terug. Op donderdag 14 juni vindt een reünie plaats van de Lowlandstent in poptempel Paradiso. Dan wordt ook de programmering van het Magneet Festival 2012 – deels gebaseerd op de inmiddels vermaarde Magneetbar – gepresenteerd. Maar de avond begint met de première van de documentaire De Magneetbar, waarin vier Magneetcoryfeeën tijdens Lowlands worden gevolgd.

Net als tijdens Lowlands is de line up in Paradiso een verrassing. Tipjes van de sluier? Denk aan een opzwepende act van Wannabeastar, een set van Fuz, de jongste band die ooit in de Magneetbar stond en DJ Isis. Maar ook grote verrassingsartiesten maken hun opwachting deze avond, en niet allemaal alleen maar op het podium…

Magneetbar
De Magneetbar was jarenlang een begrip op Lowlands. Het publiek was de artiest en elk optreden werd beloond met een gratis biertje. Grote namen als Anouk, MGMT, The Opposites en The Kooks konden destijds de verleiding niet weerstaan om bar te beklimmen.

Als ‘bar’ te groot voor Lowlands, vond vorig jaar de eerste editie van het Magneet Festival plaats op de oostpunt van het Zeeburgereiland. In 2012 keert het festival daar terug, tussen 24 augustus en 16 september. Wie iets kan, is nog steeds welkom zijn of haar idee te pitchen op het online platform magneetfestival.nl. Een gedeelte van het programma wordt deze avond bekend gemaakt.

MagneetLab
In aanloop naar het Magneet Festival vindt in MuzyQ te Amsterdam MagneetLab plaats. Tijdens deze avonden worden artiesten en ideeën van het online Magneetplatform uitgenodigd om alvast een voorproefje te komen geven. 21 juni en 19 juli zijn de eerstvolgende voorproefavonden. Een eerdere pitch werd gewonnen door The Applejacks. Deze band treedt 14 juni op in de Grote Zaal.

Magneetbar Reunion
14 juni 2012, 19.30-23.30 uur
Paradiso – Weteringschans 6, Amsterdam
Entree: VVK 11 euro (exclusief lidmaatschap) via Paradiso
Magneet Festival 2012: 24 augustus tot en met 16 september 2012, Zeeburgereiland. Zie

Lees ook:
Magneet Festival terug op Zeeburgereiland (21-04-2012)