Nieuws

Programma Expeditie Geluk

Tussen 13 september en 13 november trekt Expeditie Geluk door Nederland om aandacht te vragen voor persoonlijk leiderschap bij kinderen. De expeditie bestaat uit een team van atleten die met twee sleden een fysiek loodzware tocht maken langs de grenzen van Nederland. IJburg is een van de halteplaatsen van de expeditie. In en rondom het basiskamp – een Yurt – in het Theo van Goghpark, laten een aantal (lokale) initiatieven zichzelf zien in een programma onder het thema ‘In de Buurt van Geluk’. Wat is er zoal te doen?

vrijdag 20 september
13.30 uur: groep 4b van basisschool het Podium naar het park. Leerlingen verzorgen de inrichting van de Yurt.
21.30 uur: film, The happy movie. Voorafgaand denkt schrijver en vinexfilosoof Jabik de Vries luidop na over geluk. Reserveren kan via expeditiegelukijburg@hotmail.com. Neem zelf iets om op te zitten en iets te drinken mee.

zaterdag 21 september
10.30 uur: fietstocht door Ring-Ring naar Monnickendam om Expeditie Geluk op te halen
12.00 uur: start doorlopend programma met o.a. workshops, Ontdek je Wereld met Bike The Track, Fitness Snackbar, Flexbieb’ huiskamer met verhalen en atelier stedelijke vernieuwing
17.00 uur: Salsaband Sabroso
Op Kavel 1 treedt het IJburg Koor op, onderweg tref je de Fanfare. Rond 14.00 uur, als de Expeditie aankomt, wordt er gepicknickt in het Van Goghpark (neem iets voor jezelf en voor een ander mee).

zondag 22 september
De expeditie vertrekt weer naar de volgende stop (Utrecht)

Expeditie Geluk is een initiatief van Peter Heres en Philip de Roo, met als doel om het thema ‘duurzaam geluk’ voor kinderen op de kaart te zetten. Met Expeditie Geluk wordt geld ingezameld via acties van scholen, bedrijven, clubs en particulieren. Al het geld gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp.

Zie voor meer informatie en het complete programma de website en Facebook ‘expeditie geluk IJburg’.