Nieuws

Poort Festival in Almere op 8 juni

In Almere Poort, in het groen en aan het strand, woont het grootste aandeel zelfbouwers van Nederland en is er veel ruimte voor kleinschalige ontwikkelaars. Op zaterdag 8 juni aanstaande vindt hier het Poort Festival plaats.

In het Homeruskwartier biedt de gemeente in samenwerking met Stichting Art Culture een breed programma met uiteenlopende activiteiten die zich richten op zelfbouw, wonen en leven in deze wijk. Tegelijkertijd worden bijzondere kavels op de markt gebracht: op een eigen eiland of grenzend aan Homeruspark, een singel of plantsoen.

Er is tijdens het festival een openhuizenroute, een woonmarkt, een poortjesmarkt en er zijn diverse excursies. Er zijn architecten, bouwers en medewerkers van de gemeente om informatie te geven, ook bijvoorbeeld over zonne-energie. Onder leiding van een archeoloog vinden er wandelingen plaats door het Homeruspark. Ook rijden er pendelbusjes onder meer naar DUIN, waar gevliegerd kan worden vanaf de hoogste duin.
Wethouder Henk Mulder opent het festival om 11.00 uur. De hele dag vinden er optredens plaats.

Meer informatie over het kavelaanbod en het programma is te lezen op www.almere-poort.nl/poortfestival.

Open huizenroute
Almere Poort is revolutionair en uniek, een wijk waar bewoners zelf hun woning bouwen zoals zij dat willen. Ieder huis is bijzonder, van buiten en van binnen. Tijdens het Poort Festival kunnen bezoekers diverse woningen van binnen bekijken en een stem uitbrengen op ’t mooiste Huis in Poort. Een route met een lijst van deelnemende woningen ligt zaterdag 8 juni vanaf 11.00 uur klaar in de kraam ’t  mooiste Huis van Poort, op de Woonmarkt. Deelnemers maken kans op een mand met bijzondere Poort Producten t.w.v.  € 50,=. Ook liggen in deze kraam knutselplaten klaar, zodat kinderen hun eigen droomhuis kunnen knutselen. De mooiste papieren inzending wint een gratis kinderfeestje bij KindercASLa.

Poortjes Markt
Stichting Art Culture Almere verzorgt tijdens het Poort Festival de Poortjes Markt, waar inwoners en ondernemers uit Poort zich presenteren. Het programma bestaat uit o.a. een markt waar creatieve en zelfstandige ondernemers uit Poort hun aanbod laten zien en Tante Samantha’s Poortjes Bingow Paradijs. Op het Poort Podium vinden de gehele dag diverse optredens plaats. Er zijn Poort Foto Exposities, een Beach Football Zone, Lounge Beach Zone en Kids Zone, zodat jong en oud zich uitstekend zullen vermaken.

‘Kavelwinkel op locatie’
De Kavelwinkel heeft tijdens het Poort Festival een speciale locatie op het Homerusplein, waar medewerkers van de gemeente Almere informatie verstrekken over het nieuwe kavelaanbod dat deze dag in verkoop wordt gebracht. Uniek is de start van de verkoop van drie eilanden in Homeruskwartier met de toepasselijke namen Homerus, Illias en Odyssee. Ook zeven mooi gelegen kavels aan het Homeruspark en ruim 50 kavels aan een plantsoen of singel worden in verkoop gebracht. Geïnteresseerden kunnen zich deze dag melden in de Kavelwinkel op het Homerusplein voor meer informatie of het nemen van een optie. Ook ligt hier voor aspirant-bouwers  het nieuwe Architecten Bouwboek klaar, een verzameling van 57 woningontwerpen van de hand van verschillende architecten die passen op diverse kavels in Almere. Zelf bouwen in Almere al mogelijk met een inkomen vanaf 20.000 euro.