Nieuws

Politie zoekt getuigen: Man uit Oost door onbekende toedracht ernstig gewond

Een 21-jarige Amsterdammer raakte in de nacht van 24 op 25 januari ernstig gewond aan zijn hoofd. Samen met een vriendin fietste hij na een feestje in West rond 3.45 uur richting zijn woning aan de Borneokade. Omstreeks 04.00 uur neemt deze vriendin op het Alexanderplein een eigen route. De jonge man is drie uur van de radar tot een vrouw hem 
7 uur ‘s ochtends zwaargewond voor zijn woning aantreft.

Nadat de vrouw heeft aangebeld bij de woning van zijn ouders, vangen die hem op en roepen de hulp in van een arts. De man is met zeer ernstig letsel aan zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis.

De recherche onderzoekt hoe het slachtoffer gewond is geraakt en wil graag in contact komen met getuigen die de man tussen 4.00 en 7.00 uur hebben gezien, en de vrouw die hem voor zijn woning vond. Ook is de recherche op zoek naar de oude, hoge zwarte herenfiets van het slachtoffer. Het stuur en de bagagedrager zijn voorzien van diverse lampjes.

Het onderzoeksteam verzoekt beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident –bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcams – aan hen over te dragen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vragen recherche:
-Wie zag het slachtoffer tussen 4 en 7 uur in de bewuste nacht?
-Wie is de vrouw die de jongen aantreft en thuisbrengt? 
-Wie weet waar de zwarte herenfiets van de man is?

Signalement slachtoffer
-Man
-21 jaar
-Ongeveer twee meter lang
-Smal postuur
-Beige lange wollen jas
-Donkere spijkerbroek
-Donkere schoenen

Link naar het tipformulier.