Nieuws

Maak een Magneet Festivalpagina voor de Brug (en proef alvast sfeer op 29 juli)

Straks buren op Zeeburgereiland, maar nu al trekken de Brug en het Magneet Festival samen op. In de augustuseditie van de krant komt er een paginagrote special over de tijdelijke culturele broedplaats (24 aug.-16 sept.) op de Oostpunt van Zeeburgereiland. En daar staat nu een pitch voor uit. Weet jij hoe die de Magneet Special er uit moet komen te zien en hoe je mensen naar het festival kan krijgen? Pitch dan je idee op www.magneetfestival.nl. Op het spel staat een passe-partout voor het openingsweekend en het risico dat jouw pagina bij 30.000 huishoudens in Oost op de mat valt.

Vrijplaats in opbouw
Aanstaande zondag 29 juli wordt het festivalterrein vrijgegeven voor opbouw van de tijdelijke culturele vrijplaats. En dat is reden voor een feestelijke voorproef. Vanaf 16.00 uur treden dj’s op en zijn er akoestische optredens in Amsterdam Roest in de Czaar Peterstraat 213. Vanaf daar fietst de feestelijke stoet om 23.00 uur naar Oostpunt Zeeburgereiland, waar stichting Magneetbar de sleutel ontvangt van stadsdeel Oost. En het hek van de tijdelijke culturele vrijplaats opent. Op het terrein wordt dan een kampvuur ontstoken en treden er onder de sterrenhemel singer-songwriters op.

Het festival
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor Magneet Festival in volle gang. Dit festival, dat op vrijdag 24 augustus van start gaat, draait om co-creatie, crowdsourcing en duurzaamheid. De bezoekers kunnen zelf de invulling van de programmering bepalen door ideeën te uploaden op de website magneetfestival.nl. Dit jaar zijn er tot nu toe 270 ideeën ingediend, een record. Van optredens van bands, dj’s en theatergezelschappen tot kunstinstallaties tot ijskraampjes, alles is mogelijk en terug te vinden op het internetplatform. Iedereen mag stemmen en de leukste, populairste en meest praktische ideeën zijn dan terug te zien tijdens Magneet Festival.

Lees op de website van Magneet Festival meer over de pitch voor de pagina in de Brug, en over het festival. Goede ideeën en bijdragen voor het festival zijn nog steeds van harte welkom.

Magneetlab Roest: 29 juli 2012, Roest Amsterdam, Czaar Peterstraat 213, 16–23.00 uur, daarna op de fiets naar Oostpunt voor vuur en sleuteloverhandiging (entree gratis
Magneet Festival 2012: Vrijdag 24 augustus t/m zondag 14 september, Oostpunt, IJdijk 10, Open op vrijdag, zaterdag, zondag 15.00 – 00.00 uur (entree €10 per dag)

Lees ook:
Jesse Limmen: Het Magneetfestival is hippie 3.0 (25-06-2012)
Magneet Festival: elke dag een ander thema (16-06-2012)