Nieuws

‘Piet voelt zich hier goed’

Niet zo lang geleden verhuisde Mirte van IJburg terug naar binnen de ring. Een goede keus. “Ik ben Amsterdamse, ik vind het heel fijn om terug in de stad te zijn. De reuring en de mix van mensen en winkels in deze buurt zijn fantastisch.” Met de Javastraat als kers op de taart. “Het is hier zo opgeknapt.”

Het huis, dat voelde ze meteen toen ze voor het eerst ging kijken, heeft een heel prettige sfeer. Het is gebouwd in 1901, heeft hoge plafonds en is mooi authentiek. “En de tuin – met veranda, daar hebben we de hele zomer gezeten – is een verlengstuk van de woning.”

Daar komt bij, een niet te onderschatten detail: Piet voelt zich hier goed. “Hij sloert de hele buurt af, iedereen kent onze kat. En daardoor wij de meeste buren. We hebben een gezamenlijke Facebookpagina, zo houden we de buurt een beetje veilig.”

Om het huis te maken zoals het nu is, moest er een muur uit. Een stuk draagmuur. “Daardoor is onze leefruimte – keuken en zitkamer – ruim en licht. Sfeer in een huis is allesbepalend, vind ik. Dit huis heeft sfeer, dat voel je meteen.”

Zo kunnen zitten, met z’n allen rond de keukentafel, is een vereiste. En verder…ach ja. Lachend: “Ik ben geen meester-inrichter. Ik heb een paar tips gekregen en die met liefde aangenomen. Ik doe gewoon wat goed voelt.”

Nou, dat heeft best goed uitgepakt, vinden wij van Binnenkijken bij. We komen graag nog een keer terug, als die veranda is omgetoverd in Ibizastijl, mét schommelstoel.

Indische Buurt
Mirte (42), Britt (13), Lisa (10) en Piet de kat
Type woning: koopwoning
Woonoppervlak: 75 m2
Fijnste plek: de veranda

Binnenkijken bij een buur
In Oost is het veelzijdig wonen. Vinex-, volks- en waterbuurten lopen hier kriskras door elkaar. De mensen vinden dat nog leuk ook. Maar hoe wonen zij? In Leef! enkele portretten.

Gepubliceerd in Leef, woonbijlage van de Brug.