Nieuws

Petitie: Plein Theater in Oost in voortbestaan bedreigd

Na 38 jaar dreigt sluiting voor het Plein Theater aan het Sajetplein, door de coronacrisis en door de afwijzing voor structurele steun. De stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, deed eerder dit jaar een aanvraag voor een vierjarensubsidie bij de A-Bis en het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar die werd niet gehonoreerd. Nu dreigt het theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten. 

“Wij kunnen het nu nog aan, maar hebben straks echt extra steun nodig. We zijn een petitie gestart en willen met 10.000 handtekeningen de gemeente Amsterdam en wethouder van kunst en cultuur Touria Meliani overtuigen om ook extra steun te verlenen aan het Plein Theater, vertelt directeur Berith Danse. 
“Onze programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met hedendaagse kamermuziek, moderne dans, jeugdtheater en experimenteel theater. Wij kiezen voor toptheatergroepen en bieden tegelijk ook ruimte aan jonge, talentvolle makers om ervaring op te doen en te experimenteren.

Petitie
Onder de titel ‘Behoud het theater op het plein!’ is nu een petitie gestart. Ook start het theater met hetzelfde doel deze week een crowdfundingsactie bij Alles voor de Kunst.