Nieuws

PepeNero Cucina & Pizza op Java-eiland: ‘Bij ons is iedereen een vip’

Op Java-eiland hebben de mannen van PepeNero – beroemd restaurant aan de Eerste Oosterparkstraat – een tweede vestiging geopend: PepeNero Cucina & Pizza. “Alles moet kloppen, dan komen mensen terug.”

Marco Spina is gastheer, Daniele Lauritano is de chef-kok. Het zijn gepassioneerde Italiaanse mannen die naar Amsterdam kwamen voor en met hun liefde, vele jaren geleden al, sindsdien samenwerkten en ruim drie jaar geleden hun eerste restaurant aan de Eerste Oosterparkstraat openden. Dat sindsdien heel druk is, wat niet gek is als sterren als Mick Jagger, Bono, Marco Borsato en Martijn Krabbé je weten te vinden en lovend zijn. Marco: “We willen onze gasten geen nee verkopen, vandaar een tweede vestiging.” Waar PepeNero een klassiek Italiaans restaurant is, wordt aan de Sumatrakade juist ook pizza geserveerd. Daniele: “Dat was een droom van ons.”

Het uitzicht vanuit het nieuwe restaurant, op het weidse IJ, de langsvarende schepen en de oever van Noord, is magnifiek. PepeNero Cucina & Pizza is honderd procent Italiaans. In de keuken staat een originele Italiaanse pizzaoven, de producten zijn Italiaans, het personeel is Italiaans én de service is Italiaans. Marco, geroemd om zijn gastheerschap: “Het eten en de service moeten top zijn. Alles moet perfect kloppen, dan komen gasten terug.” Terugkomend op de beroemdheden die zijn restaurants zo regelmatig bezoeken zegt hij: “Het is heel bijzonder, maar wij behandelen iedereen hetzelfde. Bij ons is iedereen een vip.”

Bij Marco en Daniele stroomt de adrenaline volop, ze hebben zin in deze nieuwe plek, willen creëren, er net zo’n succes van maken als het eerste restaurant, dat verkozen werd tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2018. De jury zei toen: “PepeNero biedt gasten een warm Italiaans bad. Er wordt goed gekookt, de bediening is volledig Italiaans en je wordt er onthaald als een verloren gewaande zoon.” Marco en Daniele knikken trots. “Daar werken we heel hard voor.”

PepeNero Cucina & Pizza, Sumatrakade 1295, is zes dagen per week vanaf 17.30 uur geopend, van dinsdag tot en met zondag. 
www.restaurantpepenero.nl * 020-2466055 * jave@restaurantpepenero.nl