Nieuws

Paviljoen Thuiz wint prijsvraag horeca Van Goghpark

Naast de nog aan te leggen stormbaan (een combinatie van speeltoestellen) in het Van Goghpark wordt ook horeca gerealiseerd. Stadsdeel Oost schreef hiervoor in juni 2010 een prijsvraag uit. Na beoordeling van de zes inzenders komt Paviljoen Thuiz als winnaar uit de bus. Het te bouwen paviljoen beoogt de sfeer van een huiskamerinstelling en biedt straks ‘activiteiten voor een brede doelgroep.’ Het paviljoen krijgt de vorm van een ziggurat en het terras zal uitkijken over de speelplaats.

Ondernemers achter Paviljoen Thuiz, Chuw Dan en Kasper,  zijn ambitieus. Naast een duurzame bouw en inkoop en duurzaam energieverbruik willen zij in Thuiz laagdrempelige en buurtgerichte diensten aanbieden. Ook willen ze gaan samenwerken met de basisscholen en de middelbare school in de wijk, in de vorm van bijvoorbeeld snuffelstages.

De selectiecommissie, met daarin twee bewoners van IJburg, was unaniem van mening dat de winnende ondernemers erin zijn geslaagd zijn een concept te bedenken dat sterk genoeg is om een positie te veroveren in het bestaande horeca-aanbod op IJburg. De ondernemers hebben een degelijk marktonderzoek laten doen en op basis daarvan een overtuigend plan gepresenteerd waaruit veel zorg, aandacht, ambitie en kwaliteit blijkt. Het plan heeft een scherpe focus op de buurt, haar bewoners en de omgeving. Dat geldt zowel voor het horecaconcept als voor het ontwerp van het nog te ontwikkelen gebouw. “Omdat wij zelf op IJburg wonen en met andere bewoners hebben gesproken, was het voor ons duidelijk waar vraag naar is. Wij hebben er ontzettend veel zin in en staan te springen om te gaan starten”, aldus Chuw Dan en Kasper.

Stadsdeelwethouder Openbare Ruimte, Economie en Duurzaamheid Nevin Özütok: “Ik ben verguld met deze winnaar. Thuiz maakt maximaal gebruik van de mogelijkheden die deze plek op IJburg biedt en levert met het aanbod van activiteiten – denk bijvoorbeeld aan poppenkastmiddagen, picknicken in het park en kinderkooklessen – bovendien een waardevolle bijdrage aan de buurt. Na de komst van de stormbaan in november maakt de horecagelegenheid het Theo van Goghpark helemaal af.”

Prijsvraag
Bij de aanleg van het Theo van Goghpark is rekening gehouden met een te ontwikkelen zelfstandige horecagelegenheid in het park. In het stedenbouwkundig plan is deze locatie aangegeven als een voorziening met terras. In juni 2010 heeft stadsdeel Oost een prijsvraag uitgeschreven voor de ontwikkeling en exploitatie van deze zelfstandige horecazaak. Intotaal werden zes plannen ingediend.