Nieuws

Parkeerplaats Diemerpark in februari 2016 gereed

Stadsdeel Oost is begin december gestart met de aanleg van 42 parkeerplaatsen bij Sportpark IJburg. Het parkeerterrein moet de bereikbaarheid van de IJburgse hockey- en voetbalclub voor bezoekende elftallen verbeteren. De aanleg is een uitwerking van het in 2014 vastgestelde inrichtingsplan voor het sportpark. Naar verwachting is het parkeerterrein in februari 2016 gereed.

De parkeerplaats komt te liggen in de noordwesthoek van het Diemerpark, net voorbij de brug aan het einde van de Oeverzeggestraat. Het wordt in het algemeen als ongastvrij gezien dat de bezoekende clubs ongeveer een kwartier moeten wandelen wanneer zij parkeren in de dichtstbij gelegen wijk. In principe zijn de parkeerplaatsen alleen in het weekend toegankelijk. Soms, als een wedstrijd ingehaald moet worden, kan dat ook een keer doordeweeks zijn.

Veiligheid
Volgens het stadsdeel gaan fietsers en auto’s goed samen op de brug, waar met 30 km per uur gereden mag worden. De brug heeft een rijweg die in breedte voldoet aan normen die gelden voor dit verkeersregime. Op de brug is ook een gescheiden en verhoogd voetpad. De Raad van State heeft bevestigd dat de verkeersveiligheid voldoende gewaarborgd is.

Omwonenden worden voor openstelling geïnformeerd.

Dossier.

1 Reactie

  1. Correctie: De Raad van State heeft niet “bevestigd dat de verkeersveiligheid voldoende gewaarborgd is”.
    Het oordeel van de Raad van state was dat …
    …”de deelraad zich, onder verwijzing naar het rapport parkeren en ontsluiting, in redelijkheid op het standpunt kunnen stellen dat de gekozen parkeervoorziening en bijbehorende ontsluitingsroute niet leidt tot een zodanige verslechtering van de verkeersveiligheid dat hij hiervoor niet heeft kunnen kiezen.”
    Dat is dus wat anders dan “dat de verkeersveiligheid voldoende gewaarborgd zou zijn”.

Comments are closed.