Sport

Para Amsterdam Tigers en Para Nijmegen Devils spelen stevige wedstrijd

Vanuit Amsterdams perspectief was het tweede ijshockeyweekend van januari slecht voor de rivaliteit. Het eerste team verloor met 5-2 van Nijmegen en de tweede ontmoeting tussen de Para Tigers en Para Devils werd bij lange na niet zo spannend als de thriller in het Triavium die met 9-10 voordeel voor Amsterdam eindigde.

De Devils, nieuwkomer in de competitie dit jaar, nemen direct het initiatief in de Jaap Edenhal en verschijnen op het scorebord nadat de Amsterdamse goalie met puck en al, maar volgens de regels in de goal geduwd wordt. Het explosief gegroeide Amsterdamse team strijdt met spelers die voor de eerste of tweede keer meedoen met een wedstrijd. Ondanks hun onervarenheid zet de thuisploeg de stand in de vijfde minuut gelijk met een treffer van Jurian Raa, 1-1. Kort daarop volgt de reactie van Nijmegen, 1-2. Tijdens de eerste rust staat het al 1-3.

De Amsterdamse goalie zit tijdens de tweede periode niet goed in de wedstrijd. De Devils lopen uit naar 1-4, incasseren een tweede tegengoal van opnieuw Jurian Raa die daarbij hulp krijgt van speler nummer 17 en pakken nog drie punten, 2-7. 

De Tigers vechten terug als tijgers en winnen de derde periode met drie om twee goals, Twee daarvan zijn gemaakt door Jurian Raa, het vierde Amsterdamse punt is voor rekening van Jojanneke van Dijk.

Hoewel de onlangs ingestapte Amsterdamse spelers onder druk nog foutjes maakten, was er ook progressie in hun spel. Het team kan met trots terugkijken op de wedstrijd. Zonder elkaar te sparen speelden de ploegen een eerlijke partij.

De Amsterdam Tigers Para spelen op zondag 11 februari om 18:45 uur in de jaap Edenhal tegen de Lime Kings Dordrecht.