Nieuws

Opnamestudio in Conservatoriumflat IJburg

Zondag 9 juni opende zangeres Janne Schra het kunstproject Home Recording in de huisvesting voor conservatoriumstudenten aan het Van Goghpark. In het complex Home, waar 67 internationale muziekstudenten wonen, is een appartement ingericht als opnamestudio. Bewoners kunnen daar opnames maken en uitzenden, via homerecording.nu. Een rode lamp op de gevel showt buurtbewoners dat er iets te luisteren valt.

Home Recording kwam er in opdracht van woningcorporatie Ymere, en is bedacht door Habbekrats. Het is een multimediaal kunstproject dat de openbare ruimte, het digitale domein en de bewoners van het pand aan elkaar verbindt. Een grote rode lamp aan de gevel – geïnspireerd op de ‘on air’ lamp uit radio- en tv-studio’s – vertelt buurtbewoners dat de stream live is.

Zangeres Janne Schra zong in de Home Recording studio de nummers ‘Speak Up’, ‘Hold On To’ en ‘Beeping’. Voor de gelegenheid werd ze begeleid door de gitaristen Karsten Evers en Arend Dijkstra en bassist Malte Hager, bewoners van Home.

Home Recording