Nieuws

Oplevering sportvelden Diemerpark weer vertraagd

Opgevroren sneeuw, aanhoudende vorst, en grondafvoerproblemen: de oplevering van de sportvelden in het Diemerpark – het toekomstige zogeheten sportpark IJburg – is weer uitgesteld. Het stadsdeel verwacht nu in april 2010 klaar te zijn met de werkzaamheden. Aanvankelijk zouden de velden al in januari van dit jaar in gebruik worden genomen.

Voorzitter Fred Coesel van voetbalvereniging AFC IJburg is uiteraard teleurgesteld over de vertraging, maar ziet het wedstrijdschema van de club niet in de knel komen. “Wij hebben met DRC Durgerdam afgesproken dat we onze thuiswedstrijden tot het einde van dit seizoen op hun velden kunnen spelen. Als de aanleg van onze eigen velden nu verder probleemloos verloopt, dan kunnen we met ingang van het seizoen 2010/2011 onze wedstrijden in het Diemerpark gaan spelen. Dáár gaan we voor. We zetten de schouders eronder.”


Op dit moment worden in het park een hockeykunstgrasveld, een voetbalkunstgrasveld en een natuurgrasveld aangelegd. Het stadsdeel verwacht deze velden eind april te kunnen opleveren. In september wordt dan als niks meer tegenzit het kleedkamer- en clubgebouw opgeleverd. Dan is de eerste fase van Sportpark IJburg gereed. Houden de velden in het Diemerpark zich goed, dan zal het sportpark in een later stadium worden uitgebreid.


Omdat de grond in het park niet gelijkmatig inklinkt, liep de aanleg van Sportpark IJburg al eerder flinke vertraging op. Dankzij inspanningen van de voetbalclub AFC IJburg, van de hockeyclub HC IJburg, en van de wethouders Gehrels en Elatik komt het sportcomplex er toch.