Nieuws

Openluchttheater op Steve Bikoplein

Op het Steve Bikoplein in de Transvaalbuurt wordt MidZomerNachtsDroom, een eigentijdse bewerking van Shakespeares beroemde toneelstuk, opgevoerd. In deze komedie over liefde en verraad, droom en werkelijkheid speelt een cast van bewoners uit deze buurt. Het is een voorstelling in de open lucht.

Voor en na HEIM MidZomerNachtsDroom is er een markt op het plein met eten en drinken uit de buurt, live muziek en pop-up performances. De voorstelling is voor alle leeftijden, van binnen en buiten de Transvaal. HEIM MidZomerNachtsDroom is onderdeel van het Live Oost Festival.

Na het succes van Alice in Transvaal vorig jaar, presenteert HEIM nu dit nieuwe stuk. De acteurs, professionals en amateurs uit de buurt, ontwikkelden hun spel en teksten onder regie van Diane Elshout en Simon Rowe, twee gedreven theatermakers /choreografen. Samen met de bewoners bouwden architect/stedenbouwkundige Janine Toussaint en beeldend kunstenaar/fotograaf Noud Verhave in drie maanden het Steve Bikoplein om tot een tijdelijk openluchttheater. De voorstelling is de vierde voorjaarseditie van het community art project HEIM in Transvaal, een initiatief van Moving Arts Project (MAP) in samenwerking met Fine Architecture Questions en partners uit de wijk.

Speeldata en tijden: 14, 15, 16, 21, 22 en 23 juni 2013, vrijdag om 19.00 uur, zaterdag en zondag om 16.00 uur. Zie voor reserveren en verdere info www.heimintransvaal.nl/midzomernachtsdroom.