Sport

Opening tweede veld groots gevierd

Het tweede veld van AHC IJburg is nu echt open. Op 7 december sloegen stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik, directeur van de KNHB Johan Wakkie en stadsdeelwethouder Thijs Reuten met een gouden hockeystick drie gouden ballen in het doel. Amsterdam-wethouder Sport Eric van der Burg keek – samen met honderden leden – instemmend toe. Met muziek van de IJburg Fanfare, popcorn en zelfgebakken taart was het feest compleet.

Koekenbakkers
Maar liefst veertig door leden zelf gebakken taarten werden afgeleverd op de ochtend van het feest. Een fantastisch resultaat! Elke taartpunt werd verkocht voor een euro. Deze actie leverde bijna vijfhonderd euro op, geld dat de club gaat besteden aan een buitenkeuken of aan groener maken van het park. De club is in gesprek over het aanplanten van fruitbomen bij het clubhuis.

Wintertijd
De komende wintermaanden gaan veel AHC hockeyers de zalen in, maar een aantal teams doen mee aan de wintercompetitie op het veld. Ook de trimhockeyers blijven op maandag- en woensdagavonden doorgaan zolang het kan. Alleen als de velden vol liggen met sneeuw en als het vriest dan kan er buiten niet gehockeyd worden. Dit zal altijd worden vermeld op de website.

Nieuwjaarsreceptie
Het nieuwe jaar begint met de traditionele AHC IJburg nieuwjaarsreceptie, op zaterdag 11 januari om 16.00 uur. Alle leden zijn welkom, vanzelfsprekend in het nieuwe clubhuis. Kijk niet op van verrassingen van de evenementencommissie. Meer informatie volgt via de website, de Facebookpagina en de club-app.