Nieuws

Opening expositie ‘Maxima over 45 jaar?’

Op 20 april, een week voor Koningsdag, opent in verpleeghuis De Open Hof de expositie ‘Maxima over 45 jaar?’. Fotograaf en activiteitenbegeleider Marleen Hoogkamp nam het initiatief om ter gelegenheid van Koningsdag deze koninginnen van Oost, ofwel de bewoonsters van dit huis, in de koninklijke schijnwerpers te zetten.
Marleen Hoogkamp: “De oudere mensen die hier wonen hebben allemaal een rijk verleden. Dat hoor je terug in hun verhalen en zie je terug in hun gezichten. Dat je ook op hoge leeftijd kunt schitteren en het stralende middelpunt kunt zijn, bewijzen deze foto’s. Alle dames zijn geportretteerd met attributen die we kennen van het Koningshuis. Een hoed, sjaal of kroontje, maken hen tot waardige koninginnen.”

Als activiteitenbegeleider in De Open Hof kent Hoogkamp de bewoners goed. “We hadden veel plezier bij de voorbereiding en de fotosessie. En nu is iedereen vooral trots op het resultaat. We hebben een eigen koninginnengalerij die feestelijk wordt geopend op 20 april om 16.00 uur. Bezoekers zijn ook na de opening overdag welkom. Adres: De Open Hof, Fahrenheitstraat 115 in Amsterdam.