Nieuws

Open Dag historische Majellakerk

Omdat het de Dag van de Bouw is, zijn op zaterdag 2 juni de deuren van de historische Gerardus Majellakerk in de Indische buurt. De kerk is rijksmonument uit 1925, een voormalig katholiek bolwerk. Er zijn deze dag onder meer optredens van leden van het Nederlands Kamerorkest.

Op de Dag van de Bouw stellen leden van Bouwend Nederland hun mooiste en meest bijzondere bouwlocaties open voor het publiek. Eigenaar Stadsherstel is in deze kerk bezig met een ingrijpende verbouwing. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest (NedPhO|NKO) nemen er in de zomer van 2012 hun intrek, en daarom moet het worden omgetoverd tot repetitiezaal met 250 zitplekken. Buurtbewoners kunnen er straks openbare repetities bijwonen en er komen muziekworkshops en projecten voor scholen uit de buurt.

Tijdens de open dag zijn er live optredens van leden van het Nederlands Kamerorkest: Lisanne Soeterbroek, viool en Douw Fonda, cello. Om 13.00 uur en 14.00 uur spelen zij Dance nr.5, van Loevendie, 1e deel van het duo van Kodaly, Händel- Halvorsen.

Open Dag Gerardus Majellakerk
Obiplein 4, Amsterdam
2 juni 2012, 10.00 – 16.00 uur (toegang is gratis)

Lees ook:
De Majellakerk in de Indische buurt (26-03-2012)