Nieuws

Op excursie: Vogels en bier in het Diemerbos

Zaterdag 26 september organiseren proeflokaal House of Bird, Vogelbescherming Nederland en Staatsbosbeheer een bijzondere excursie in het Diemerbos. Onder begeleiding van een enthousiaste gids van Vogelbescherming leer je alles over de vogels die hier leven. Na afloop staat bij de brouwerij het bier koud.

De excursies starten om 10.00 uur en 14.00 uur vanuit House of Bird. Het Diemerbos wordt beheerd door Staatsbosbeheer en heeft een bijzondere vegetatie met riet, bos en open plekken. Voor medeoprichter Ralph van Bemmel van House of Bird is het een bijzondere samenwerking. “Als kind ging ik al op vogelkamp en was ik lid van Vogelbescherming. Ik vind het prachtig dat wij nu weer nieuwe mensen enthousiasmeren, zodat hopelijk steeds mensen ervaren hoe mooi de natuur is.”

Speciaalbier: Sternstof
Eerder brouwden Vogelbescherming Nederland en Bird Brewery al samen het bier Sternstof, een heerlijk blond bier in 75cl flessen, verkrijgbaar bij onder meer het proeflokaal.

Mee op excursie?
Via het platform Local Nature Guide is de vogelexcursie te boeken. De excursie wordt maandelijks georganiseerd, maar plekken zijn beperkt beschikbaar.