Nieuws

Oost viert Koningsdag

Op zaterdag 27 april kleurt Amsterdam weer oranje. Ook in Oost wordt Koningsdag groots gevierd. De Brug dook in de programmering en maakte een kleine selectie uit het enorme aanbod.
Op het Eikenplein is er een ouderwets gezellige vrijmarkt voor kinderen (9.00–13.00 uur), met stopdisco, schminken en poppenkast. Het jaarlijkse Bredewegfestival is met een vrijmarkt, livemuziek op diverse podia, lekker eten, een draaimolen en een poffertjeskraam ook ideaal voor gezinnen. Op vrijdag 26 april vindt op de Bredeweg bovendien Opera op Straat plaats (vanaf 21.30 uur, zie voor het complete programma bredewegfestival.nl).
Bij Studio/K (Timorplein 62) is er vanaf 11.00 uur een gezellige vrijmarkt met muziek, spelletjes en lekkere hapjes. Op Steigereiland-Zuid is er een vrijmarkt en buitenbar bij café-restaurant Vrijburcht, met livemuziek vanaf 16.00 uur en daarna plaatjes draaien. In het Oostelijk Havengebied organiseren Puerto Pata Negra, Lloyd en Bombarie op en rond de Oostelijke Handelskade een geweldig buurtfeest met een vrijmarkt, een buitenpodium, foodstands, kinderspellen, een zweefmolen en diverse DJ’s (programma: zie oranjehandelsfest.nl).
De day afterbrak je na een wilde feestavond lekker uit bij Bij Storm (IJdijk 10), met optredens van DJ Rumble Bee, J-Richards en meer. ‘Brak’ is een terugkerend event op zondagmiddag: in een relaxt sfeertje genieten van lekkere beats en een fraai uitzicht over het Buiten-IJ.