Nieuws

Ontwikkeling Bajeskwartier

In het Bajeskwartier is de bouw gestart van de eerste 280 sociale huurwoningen en 200 studentenkamers. In totaal komen er in de wijk 1350 huur- en koopwoningen voor een breed publiek, met 30% sociale huur en 70% vrije sector huur en koop. 
In Hotel Jansen krijgen de komende jaren bijna 500 (internationale) studenten en young professionals een nieuwe (tijdelijke) woonplek. Dit duurzame gebouw krijgt gezamenlijke ruimtes voor koken, werken, ontspannen, een café-restaurant en een gym. De opening is naar verwachting in het voorjaar van 2023. Jan van Barneveld van De Alliantie Ontwikkeling: “Het voorheen gesloten gebied van de voormalige Bijlmerbajes opent zich voor de stad. Met een gevarieerd programma van wonen, werken en leren wordt dit een prachtige nieuwe stadswijk in Amsterdam. Dicht bij maatschappelijke voorzieningen, infrastructuur en openbaar vervoer, een perfecte plek om te wonen.”
Voor de bouwprojecten in het Bajeskwartier gelden hoge duurzaamheidsambities. De wijk wordt energieneutraal en maar liefst 98 procent van het gevangeniscomplex wordt hergebruikt. Zo gaan tralies uit de voormalige Bijlmerbajes nog een ronde mee als klimrek voor planten op de gevels.